Iedere dag 227 inbraken in wagens

Iedere dag 227 inbraken in wagens

Iedere dag 227 inbraken in wagens

Print
Het aantal diefstallen uit auto's stijgt opnieuw. Dagelijks breken dieven gemiddeld 227 wagens open. Dat blijkt uit de recentste cijfers van de federale politie, zo schrijft een krant van De Persgroep. Volgens mobiliteitsorganisatie Touring geraken autodieven via internet te gemakkelijk aan gespecialiseerde toestellen om in te breken.

In 2011 braken dieven 82.994 wagens open, of 4.470 meer dan in 2010. Die stijgende trend zette zich door in het eerste halfjaar van 2012, met 40.245 inbraken. Uit de statistieken blijkt dat vooral in oktober, november en januari de meeste inbrekers op pad zijn. En ze slaan het vaakst toe op zaterdag, van 1 tot 4 uur 's nachts. De politie heeft geen verklaring voor het stijgende aantal auto-inbraken.

Touring vreest daarentegen dat inbreken steeds gemakkelijker wordt. "Dieven gebruiken gespecialiseerde toestellen waarmee ze zelfs de meest gesofisticeerde auto's kraken en starten. Die hulpmiddelen zijn vlot te koop op het internet", zegt Danny Smagghe van Touring. "Europa moet de vrije verkoop van die toestellen verbieden".

Belga
Archieffoto

Nu in het nieuws