Maakt carnaval comeback?

Na verkennende gesprekken tussen gemeentebestuur, St-jansvrienden en (oud)carnavalsverenigingen wordt gedacht aan het heropstarten van de carnavalstoet. Sponsoring en jong volk is noodzakelijk.

boey jan

Méér dan tien jaar geleden ging de laatste carnavalstoet uit in Boom, om precies te zijn in 1999, zegt oud-Loebas en prins Julien De Ceulaer. Gebrek aan belangstelling en vooral de mindere werking van een aantal carnavals-sterkhouders lagen mee aan de basis. Meteen viel niet alleen de laatste confetti maar ook het doek over een rijkelijke carnavalsverleden. In tijden waarin carnaval in verschillende gemeenten en steden hoogtij viert, wordt door veel Bomenaars met heimwee terug gedacht aan deze carnavalstraditie.

"Ik heb een aantal verkennende gesprekken achter de rug tussen de dienst feestelijkheden, de nog bestaande vereniging Sint-Jansvrienden en de opgedoekte Boomse carnavalsverenigingen De Lolbroeken en De Loebassen. Ook hebben we de gemeentelijke jeugdraad om medewerking gevraagd", vertelt Ils Blommaerts, schepen voor feestelijkheden. Er wordt letterlijk hardop gedacht aan een heropstart van het carnavalsgebeuren in Boom. De datum is al geprikt: zondag 9 maart 2014.

Op dinsdag 26 maart  om 19.30 uur is er een volgend overleg gepland in een vergaderzaal van het gemeentehuis, Antwerpsestraat 44. Elke vereniging of vrijwilliger die mee wil werken en wil mee (na)denken over een hernieuwde carnavalsstoet is hier van harte welkom. Best vooraf even aanmelden bij de dienst feestelijkheden Kevin Verheyden via mail Kevin.verheyden@boom.be of tel. 03-880.19.13.

Jan BOEY

Archieffoto

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio