Gemeente bespaart kwart miljoen euro

Print
Rumst - Het gemeentebestuur keurde de begroting voor dit jaar goed. Schepen Jurgen Callaerts (N-VA) zegt dat het bestuur in totaal 250.000 euro bezuinigt en met een nieuwe belasting op reclamedrukwerk extra inkomsten aanboort.  De opmerking van Callaerts dat in het verleden "mandatarissen iets te gretig gebruik maakten van onkostenvergoedingen", schoot bij sp.a-Groen in het verkeerde keelgat. Voormalig schepen Francy Van der Wildt vroeg om namen en feiten, maar die kon de schepen niet geven.
Voordien had hij wel uitgebreid tekst en uitleg gegeven bij de financiële planning van de gemeente voor dit en de volgende jaren. "We besparen vooral op exploitatiekosten. Ook het uitbesteden van onderhoudswerken aan externe bedrijven moet omlaag. Daaronder valt onder meer de bebloeming en de kerstverlichting. " Enkele initiatieven, zoals de jaarlijkse Week van de Smaak en de buspendeldienst naar het gemeentehuis op woensdagnamiddag, waarvoor in het verleden slechts weinig interesse bestond, worden geschrapt. Dit alles moet een besparing van een kwart miljoen euro opleveren. De personenbelasting en de onroerende voorheffing veranderen niet.
Op het vlak van investeringen wordt een studie voor de heraanleg van het Koningin Astridplein, de Petrus Van der Taelenstraat en de aanleg van de Parkstraat aangekondigd. Verder zijn een gedeeltelijke heraanleg van de 's Herenbaan en het herstellen van de betonstroken in de Pierstraat opgenomen in het budget. Ten slotte krijgt de brandweervoorpost extra middelen in de strijd tegen wateroverlast. Jef Wijckmans
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio