Dillen Bouwteam uit Balen en Spring Global Mail uit Lier krijgen diversiteitsprijs

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Jobkanaal donderdag in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen de laureaten voor de diversiteitsprijzen bekendgemaakt.

eigen

p> Jobkanaal is een initiatief van Voka, UNIZO, VKW en Verso om bedrijven en arbeidsbemiddelaars in contact te brengen met een onderbenut potentieel binnen de werkzoekenden op de arbeidsmarkt: 50-plussers, arbeidsmarktgehandicapten en allochtonen. Met deze diversiteitsprijs willen ze ondernemingen belonen die op innovatieve wijze werk maken van diversiteit in hun personeelsbeleid en een voorbeeldrol spelen naar andere ondernemingen toe.

In de categorie bedrijven tot 50 werknemers ging Dillen Bouwteam uit Balen met de hoofdprijs aan de haal. "Wij hebben zowel schoolverlaters, kortgeschoolden, allochtonen, mensen met een handicap en 50-plussers in onze equipe. Die worden ingezet als bouwmeter of peter voor de jongeren", vertelt Conny Stalmans, financieel directeur.

Bij de bedrijven met meer dan 50 werknemers was de hoofdprijs voor het postbedrijf Spring Global Mail uit Mechelen. "Wij hebben zeer geactualiseerde functie- en competentieprofielen. Ze zijn het uitgangspunt om met medewerkers in gesprek te gaan over hun werk, werkbeleving en over noden tot bijsturing", verklaart vice-president Rudy Van Rillaer. "Ons bedrijf zoekt gespecialiseerde partners (Flanders Synergy, Flowstarters, Hura) om het diversiteitsbeleid uit te bouwen."

Foto: PhotoNews

Nu in het nieuws