Minder Mobielen Centrale reed 10934 km verdeeld over 468 ritten

Het OCMW van Tremelo ging op 1 april 2011 van start met de Minder Mobielen Centrale (MMC). “Na een wat aarzelende start ging het daarna gestaag vooruit en noteren we vandaag 57 gebruikers, vooral 75-plussers en mensen van huize De Veuster en Siddartha”, zegt OCMW-secretaris Wim Vandenbroeck.

Het aantal vrijwilligers is het afgelopen jaar opnieuw gestegen. “We zijn blij dat we momenteel beroep kunnen doen op 10 vrijwilligers die zich als chauffeur engageren. Zij zijn van een enorm belang want zonder hen zou er sowieso geen spraken zijn van een MMC. Dankzij hun inzet moest er tot nog toe geen enkele aanvraag geweigerd worden.”

De ritten die geregeld werden, betreffen vooral het vervoer van en naar het ziekenhuis en dokters bezoeken. Maar er kan tevens een beroep worden gedaan op de MMC voor het doen van boodschappen, voor vervoer naar bijeenkomsten van verenigingen, familie- of vriendenbezoek.

Bij de Tremelose MMC bedraagt het lidgeld 7 euro per jaar en een rit kost 0,33 euro per gereden kilometer en een euro administratiekosten.

Info op 016/53 75 40 of 016/61 65 41, of mail naar mmc@ocmw.tremelo.be

Chris De Bruyn

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio