Kindercarnaval rijdt voor 41ste keer uit

Kindercarnaval rijdt voor 41ste keer uit

Kindercarnaval rijdt voor 41ste keer uit

Print
Heist-op-den-Berg - De beroemde Kindercarnavalstoet van Schriek rijdt zaterdag voor de 41ste keer uit. Deze stoet is volgens de organisatoren zowat de oudste kindercarnavalstoet van het land. "Het initiatief van de Vrije Basisschool groeide met de jaren uit tot een groot evenement met vele duizenden bezoekers. Er gaan jaarlijks zo'n 300 kinderen en een 200-tal volwassenen mee. Dat zijn plaatselijke verenigingen maar ook groepen van Leuven, Langdorp, Aarschot, Putte, enzovoort", legt Yannick De Haes uit.
De voorbije jaren waren er geregeld wat moeilijkheden met de opslag van de praalwagens tijdens de winter. Maar de organisatoren zijn er toch weer in geslaagd om alles rond te krijgen. De voorbereidingen zijn al maanden bezig. "Een hele boel mensen stopt jaarlijks heel wat energie en tijd in de opbouw van de praalwagens. Maar het resultaat zal weer mooi zijn. Onze jeugdprins Ilan en prinses Shauny en narretjes Yaro en Kylian hopen op een grote opkomst", klinkt het verder.

De stoet vertrekt op zaterdag 16 maart om exact 13.33u op het kerkplein. Na de stoet is er animatie van Kris Kras in de parochiezaal. 's Avonds is er een groot carnavalsfeest voor de volwassenen in de parochiezaal met DJ Flipper en een optreden van Swoop.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio