"Haal varkensruggen weg"

Haal varkensruggen weg

"Haal varkensruggen weg"

Print
Nijlen - Raadslid Jinse Van Den Bogaert (N-VA) wil de varkensruggen uit het straatbeeld van Nijlen halen. Varkensruggen zijn een gevaar op de baan, vindt Van Den Bogaert. Als motorrijder weet hij dat een kleine inschattingsfout er voor kan zorgen dat er een zwaar ongeval gebeurt. Want wie met zijn tweewieler inrijdt op de afgeronde verdikkingen tussen fietspad en rijweg, raakt volgens hem sowieso de controle over het stuur kwijt.
"In 2008 werd er door de afdeling Verkeerskunde van het Agentschap Wegen en Verkeer een motorrijdersvademecum opgesteld met aanbevelingen over de aanleg van wegen zodat de veiligheid van motorrijders niet in het gedrang komt. Vlaams minister Hilde Crevits heeft het ook onderschreven. Wij vragen om daar rekening mee te houden. Varkensruggen zijn niet bepaald motorvriendelijk", zegt het raadslid.

In Nijlen liggen er nog op verschillende plaatsen varkensruggen. Dat is het geval aan de Koningsbaan-Lindekensbaan, Koningsbaan-Breugelhoevestraat, Koningsbaan-Kapellebaan, Bevel-dorp en Berlaarsesteenweg. Schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V) blijkt ook een koele minnaar van de witte obstakels. "We gaan bekijken of we bij nieuwe projecten langs banen met varkensruggen die dingen kunnen verwijderen, want dit zorgt inderdaad niet altijd voor de meest veilige situaties, al zijn ze indertijd aangelegd om de fietsers te beschermen. We zullen de beslissing ook telkens nemen met het budget in het achterhoofd."

Ook in andere gemeenten rijst er vaak protest tegen de varkensruggen (zie foto).

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio