Boonen: "Schoon toerke gedaan"

Boonen: Schoon toerke gedaan

Boonen: "Schoon toerke gedaan"

Print
Met een hartig stukje pizza sloot Tom Boonen donderdag een dagje trainen doorheen het Milanese hinterland af. Het Italiaanse vluchtplan werpt wel degelijk vruchten af met het oog op Milaan-Sanremo zondag.

"Stijn (Vandenbergh, red) en ik hebben er een trainingstocht van zo'n honderdvijftig kilometer opzitten", zei Boonen die vanwege de drukte van het Milanese verkeer verkoos om niet aan het hotel te vertrekken. "De eerste kilometers hebben we inderdaad met de wagen afgelegd", klonk het.

"Ik moet zeggen dat we nadien een schoon toerke hebben gedaan richting de kanten van Bergamo. In totaal zaten we toch een vijftal uren op de fiets. Het ging goed op en af, plezant fietsen was het. Er stond wel redelijk veel wind."

Naar Milaan afzakken was de juiste keuze, zo bleek nog maar eens. In België trainen was uiteraard geen optie maar ook elders in Italië zijn de omstandigheden blijkbaar verre van ideaal.

"De jongens van de Tirreno zijn in de buurt van San Benedetto gebleven. Drie graden en regen, stelden ze vanochtend vast. Zij zijn meteen in de bus gesprongen en zijn ook onderweg naar hier. Aan het weer kan je toch niet meer aan uit, hé. Hopelijk is het zondag beter, want Milaan-Sanremo is een koers die je niet in de regen wil rijden", aldus de scherp ogende Kempenaar.

GVDL

Foto Photo News

Meer sportnieuws