Lions maken jongeren met autisme blij

Lions maken jongeren met autisme blij

Lions maken jongeren met autisme blij

Print
Heist-op-den-Berg - De Lionsclub Zuiderkempen Heist-Westerlo heeft donderdag een busje geschonken aan De Speling, een tehuis voor autistische jongeren in Pijpelheide.
De Lionsclub heeft De Speling van bij de oprichting in 1982 actief gesteund. Met grote regelmaat werden aanzienlijke sommen geschonken. Zo betaalden ze de ombouw van de zolderverdieping tot een klasje, een atelierruimte en een bureau, de aankoop van computers en didactische software, de aanschaf van sportmateriaal en -kledij, de bouw van een polyvalente ruimte in de tuin (60.000 euro), de vernieuwing van alle sanitaire voorzieningen (24.000 euro) en de realisatie van een nieuwe keuken (20.000 euro).

Voorzitter van de Lions dokter Pascal Verbiest overhandigde nu de sleutels van een busje ter waarde van zo'n 25.000 euro aan de directie van het tehuis. "Dit busje dient voor vervoer naar zwembad, cinema, uitstappen, enzovoort. Het zal in elk geval nog vele jaren een hulpmiddel zijn voor het opvoedkundig project van De Speling", zegt Pascal Verbiest uit Itegem.

Na de overhandiging startte het twintigste klassieke Lenteconcert concert in het Heistse cultuurcentrum Zwaneberg, waarvan de integrale opbrengst weer werd geschonken aan De Speling. Alle 612 plaatsen waren uitverkocht. Naast De Speling steunt de actieve club ook Tongelsbos, Alegria, Kortjakje, De Regenboog, G-voetbal van KSK Heist en de v.z.w. Oradea in Roemenië.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio