Groot binnenschip gezonken bij betonfirma in Niel

Op de Rupel is vrijdagochtend ter hoogte van Niel een groot binnenschip gezonken. Dat zegt de lokale politie van de zone Rupel. Het schip kwam omstreeks 5 uur in de problemen net voor het lossen van een grote hoeveelheid cement bij betonfirma Coeck. Wat er precies is misgelopen, is niet duidelijk. Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident.

drombouts

Volgens de scheepvaartpolitie is het schip gekapseisd en inmiddels nagenoeg volledig gezonken. Aangezien het tegen de kant ligt is er weinig hinder voor het andere scheepvaartverkeer. Later op de dag wordt bekeken hoe het schip het best kan worden geborgen.

"Wat er gebeurd is, is voorlopig nog koffiedik kijken", zegt Tom De Vries, burgemeester van Niel. "Het schip is gekanteld en omdat het op dat moment hoogwater was, ook erg snel onder water beland. Het is nu wachten op laagwater om te kijken wat we met het schip kunnen doen." Omdat de lading zich momenteel nog in het schip bevindt, is het volgens De Vries nog niet duidelijk of het zomaar kan worden weggehaald.

Foto BFM

Nu in het nieuws