Groot binnenschip gezonken aan kade

Aan de kade van de Rupelstraat in Niel is vrijdagochtend rond 5.30 uur een binnenschip gezonken. Toen de brandweerkorpsen van Niel, Boom en Hemiksem ter plaatse waren, lag het schip al zo goed als helemaal onder water. De opvarenden geraakten tijdig van de boot.

drombouts

Het schip kwam omstreeks 5 uur in de problemen net voor het lossen van vijfhonderd ton cement bij betonfirma Coeck. Wat er precies is misgelopen, is niet duidelijk.

Laagtij

Volgens de scheepvaartpolitie is het schip gekapseisd en na nauwelijks tien minuten volledig gezonken. Aangezien het tegen de kant ligt is er weinig hinder voor het andere scheepvaartverkeer. Een bergingsfirma ruimde vrijdagnamiddag paletten op die uit het ruim waren gekomen. Ze gebruikte daarvoor een speciale graafmachine (zie video). Op die paletten lagen zakken met cement in.

"Wat er gebeurd is, is voorlopig nog koffiedik kijken", zegt Tom De Vries, burgemeester van Niel. "Het schip is gekanteld en omdat het op dat moment hoogwater was, ook erg snel onder water beland.

Op het moment dat het schip kapseisde waren er een man en een vrouw aan boord. Zij konden zich op tijd redden.

Bekijk hier enkele filmpjes:

Foto BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio