Cancellara: "Sagan moet nog veel leren"

Milaan-Sanremo heet een kleine loterij te zijn. En toch duiken dezelfde namen telkens weer op. Fabian Cancellara bijvoorbeeld: winnaar in 2008, de afgelopen twee jaar telkens tweede. En als hij zichzelf maandag een leuk geschenk wil aanbieden voor zijn 32e verjaardag, dan weet hij zondag wat gedaan.

"Ik denk alvast dat ik niet slecht ben", zegt de Zwitser in GvA en HbvL. "De Tirreno was heel zwaar maar na enkele dagen rust zullen we weten of de eerste piek er is. Ik ben alvast op de goede weg maar ik mis nog een resultaat."

De favorietenrol is voor een keer niet voor Cancellara, maar wel voor Peter Sagan. "Dat betekent ook dat de druk voor hem is, dat zijn team de wedstrijd moet controleren. En de wedstrijd blijft driehonderd kilometer lang. Oké, ik denk dat hij klaar is voor zijn eerste grote zege. Maar die eerste grote zege is nooit makkelijk."

Geen gentleman

Cancellara heeft ook een duidelijk mening over Sagan. "Sagan heeft zich nooit als een gentleman gedragen, vind ik. Ik denk dus dat ik zal wachten als hij in mijn wiel zit na de Poggio. Ik denk niet dat ik ooit nog iemand naar de finish zal brengen. En zeker Sagan niet. Ik respecteer hem als renner. We moeten blij zijn met zulke jonge talenten. Het wielrennen heeft Sagan nodig. Maar hij moet nog veel leren. Je kan je overwinningen op meerdere manieren vieren, hé."

"En het draait zondag heus niet alleen om Peter Sagan. Het lijstje potentiële winnaars is ook nu weer indrukwekkend lang. Ik zag een sterke Pozzato bijvoorbeeld. Zelfs Cavendish vond ik heel sterk rijden. Ook in Parijs-Nice zijn enkele namen mij opgevallen. Chavanel en Gilbert zullen er zondag staan."

GVDL

Foto Photo News

Meer sportnieuws