Mechels OCMW investeert 75 miljoen euro

Mechels OCMW investeert 75 miljoen euro

Mechels OCMW investeert 75 miljoen euro

Print
Mechelen - Het Mechelse OCMW investeert de komende zes jaar bijna 75 miljoen euro. Een groot deel van dat budget, zo'n 40 miljoen, gaat naar de vernieuwing van woonzorgcentrum Hof van Egmont.
Voorzitter Koen Anciaux (Open Vld) heeft dat donderdag bekendgemaakt. "Wij kiezen voor zorg op maat van de bewoner. Een plek waar hij zelf kan kiezen of hij hulp nodig heeft om zich te wassen, om maaltijden te nuttigen die worden aangeleverd, of om zelf een potje te kopen. Op de site kan zelfs een buurtwinkel komen", vertelt hij.

Wellicht blijft het Hof van Egmont op dezelfde locatie, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak. "Eind april hakken wij de knoop door. Van de 306 woongelegenheden willen wij er in het nieuwe concept sowieso 200 tot 250 behouden", stelt Anciaux. Het voormalige Dodoensziekenhuis, voorlopig nog campus Zwartzustersvest van het AZ Sint-Maarten, staat te koop. Koen Anciaux: "Het zou kunnen dat op die site het nieuwe Hof van Egmont wordt gebouwd, of een concertzaal. Wij willen er wonen in de binnenstad promoten."

Lees ook het artikel in de vrijdagkrant van Gazet van Mechelen.

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio