118 chauffeurs geflitst in zones 30

De politie heeft tussen 5 en 13 maart vijf snelheidscontroles in de zones 30 uitgevoerd. De actie werd eerder aangekondigd. Er werden 1330 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 118 te snel reden.

De eerste snelheidscontrole werd georganiseerd op 5 maart in de Dorpsstraat in Koningshooikt. Hier passeerden 203 voertuigen waarvan 56 te snel reden.

Dit wil zeggen dat één op vier te snel reed. De topsnelheid die gemeten werd, was 55 km/u. Dit is bijna het dubbel van het toegestane maximum.

De tweede controle vond plaats op de Arthur Vanderpoortenlaan (schoolomgeving) op 6 maart. Er passeerden hier 396 voertuigen waarvan 22 te snel reden. De topsnelheid die gemeten werd , was eveneens 55 km/u. "In een schoolomgeving 55 km/u rijden op het moment dat de school eindigt, is niet verantwoord", stelt politiewoordvoerder Magalie Derboven.

De derde snelheidscontrole werd georganiseerd op 7 maart, weer in de Dorpsstraat in Koningshooikt. Hier passeerden toen 204 voertuigen en 29 chauffeurs reden te snel. De topsnelheid was hier weer 55 km/u.

De vierde controle vond plaats op 13 maart in de Karthuizersvest. Hier passeerden 197 voertuigen, maar niemand reed te snel. De laatste controle werd uitgevoerd op 13 maart in de Netelaan ter hoogte van het stadspark. 330 chauffeurs passeerden de politiecontrole, van wie 11 te snel reden. Hier was 47 km/u de topsnelheid.

"Al deze controles vonden plaats tijdens het begin of het einde van een schooldag. We merken op dat er op bepaalde plaatsen systematisch te snel gereden wordt. Hier is het dan ook een noodzaak om deze snelheidscontroles de komende weken en maanden te herhalen. We willen graag nog eens benadrukken dat deze controles niet uitgevoerd worden om ?mensen te pakken' of om boetes uit te delen. We doen dit uit veiligheidsredenen en op vraag van het stadsbestuur" zegt Magalie Derboven.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio