Honderdtal mensen op afscheid Ward De Ravet

Print

Honderdtal mensen op afscheid Ward De Ravet

Wilrijk - In het crematorium van Wilrijk hebben een honderdtal familieleden, vrienden en oud-collega's donderdag afscheid genomen van voormalig theater- en televisieacteur Ward De Ravet. Die overleed vorige week op 88-jarige leeftijd in een rustoord, nadat hij zich al vele jaren geleden had afgezonderd van zijn verwanten.

Op de plechtigheid waren heel wat bekende oud-collega's van de acteur opgedaagd. Onder meer Marilou Mermans, Ludo Busschots en Annie Geeraerts woonden de uitvaart bij. Alex Wilequet, die met De Ravet nog samen in de legendarische serie 'Slisse & Cesar' speelde, nam in hun aller naam het woord. Zijn eerste ontmoeting met de charismatische De Ravet, wiens stem volgens Wilequet "donderde als die van Zeus", voelde volgens hem aan als "een aangename frontale botsing" en dat gevoel was hem altijd bijgebleven.

"Ward zei me ook: als ik ooit de Lotto win, ik zou vele mensen gelukkig maken. De Lotto heeft hij nooit gewonnen, maar hij heeft zeker velen gelukkig gemaakt", aldus nog Wilequet. "Collega, vriend, adieu!"

Ook onder meer een goede kennis uit zijn latere levensjaren en een mede-vrijmetselaar spraken vol lof over De Ravet. Bij zijn familie overheerste echter een wrang gevoel omdat de acteur na de dood van zijn tweede echtgenote Lydie in 2001 alle contact met hen had verbroken. "In plaats van je verdriet met ons te delen, sloot je je van ons af. Dat zullen wij nooit kunnen begrijpen", verwoordden kleindochters Nathalie en Caroline het verdriet om de verloren jaren.

Foto Dirk Kerstens

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio