10 Miles op weg naar 35.000 inschrijvingen

Op zondag 21 april staat in Antwerpen alles opnieuw een dag lang in het teken van de jaarlijkse 10 Miles doorheen de binnenstad. Na de bijna 30.000 lopers over de verschillende afstanden vorig jaar, stevent het evenement alweer af op een record. De organisatie verwacht op basis van de huidige voorinschrijvingen zowat 35.000 lopers te mogen verwelkomen.

jatimmermans

Aan het parcours en de afstanden is bij deze 28ste editie niets veranderd. Sportievelingen kunnen opnieuw opteren voor de 10 Miles, Marathon, Short Run (5 kilometer), Ladies Run (5 kilometer) of Kids Run (1 kilometer).

Het parcours van de 10 Miles loopt ook nu doorheen de Waasland- en Kennedytunnel. Die laatste wordt daarom voor de helft voor het autoverkeer afgesloten, wat voor de nodige verkeershinder zal zorgen. "Daar vragen we nu alvast begrip voor, iedereen wordt lang vooraf verwittigd en we zorgen er met dit evenement tenslotte toch voor dat duizenden mensen aan sport doen", zegt Christophe Impens van organisator Golazo.

Antwerps burgemeester Bart De Wever bevestigde donderdag op de persvoorstelling zijn tweede opeenvolgende deelname. Een duel met minister-president Kris Peeters, waarover al druk werd gespeculeerd in de media, komt er allicht niet. "Ik ga Kris Peeters alvast niet gaan zoeken in de massa en bovendien lijkt een echte sportman als hij kloppen op papier onmogelijk", aldus De Wever. "Bovendien zegt mijn dokter me: deze wedstrijd uitlopen is één, ze lopen tégen iemand iets helemaal anders en niet zo gezond."

Bekijk hier de reportage van atv:

Foto Stefaan Van Hul

MEER OVER Bart De Wever

Nu in het nieuws