1/2

Jelle Van Damme twee wedstrijden geschorst

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag Standard-aanvoerder Jelle Van Damme een schorsing van drie speeldagen, waarvan één met uitstel, en een boete van 600 euro opgelegd voor zijn uitsluiting in de competitiewedstrijd van zaterdag uit bij Oud-Heverlee Leuven (0-4). Standard Luik gaat niet in beroep tegen de schorsing van hun aanvoerder Jelle Van Damme. Dat maakte de club bekend.

De Geschillencommissie oordeelde dat de overtreding zwaar genoeg was om Van Damme twee wedstrijden aan de kant te zetten. Hij mist zo de wedstrijd van zaterdag op de laatste speeldag van de reguliere competitie tegen Lokeren en de eerste wedstrijd in Play-off I.

Jelle Van Damme werd zaterdag op slag van rust door scheidsrechter Alexandre Boucaut naar de kleedkamer gestuurd voor een zware fout op de enkels van Thomas Azevedo (foto inzet). Het Bondsparket stelde maandag een schorsing van drie speeldagen en een boete van 300 euro voor, maar daar gingen de Rouches niet mee akkoord. Volgens de Luikenaars tackelde Van Damme Leuvenaar Azevedo niet met opzet om zo zijn tiende gele kaart van het seizoen te pakken.

Daarna vergeleken ze de overtreding met die van enkele weken geleden van Anderlecht-speler Sacha Iakovenko op Stijn De Smet van Waasland-Beveren. Iakovenko kreeg daarvoor een schorsing van drie speeldagen, waarvan twee voorwaardelijk. De Rouches oordeelden dan ook dat twee speeldagen voorwaardelijke schorsing voor hun aanvoerder voldoende was.

Belga Foto's Photo News/KVE

Meer voetbalnieuws