Stadspersoneel in colonne naar stadhuis

Een honderdtal voertuigen met personeel van de stadswerkplaatsen is donderdagnamiddag in colonne naar het stadhuis van Sint-Niklaas getrokken. De spontane actie kwam er na aangekondigde besparingsmaatregelen.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas overhandigde de vakbonden woensdag een reeks voorstellen die als basis dienen voor het heronderhandelen van de rechtspositieregeling. De stad wil het personeel met 110 equivalenten laten inkrimpen, maar naakte ontslagen zouden vermeden worden. Er wordt beroep gedaan op de solidariteit tussen de personeelsleden via algemene maatregelen.

De vakbonden zitten volgende week donderdagnamiddag met het personeel samen, maar verklaarden woensdagavond al spontane acties te willen steunen. Bij ACV en ACOD kon donderdagnamiddag niemand bereikt worden voor meer commentaar.

Donderdagnamiddag om 14 uur trok een colonne met een honderdtal voertuigenrichting stadhuis. Ook de brandweer toonde zich solidair met de actievoerders. De politie regelde het verkeer en hield toezicht, de actie liep rond 15.45 uur af.

Belga

Foto Stefaan Van Hul

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio