Tussentijdse beloningen voor goede leerlingen Helm op, Fluo Top

Vanaf 11 maart 2013 start de politie met het uitdelen van leuke gadgets aan kinderen die een fluovestje en of een fietshelm dragen. Zij doen dit tijdens patrouilles bij de begin- en einduren van de scholen.

Marc Leysen

Deze tussentijdse beloningsactie loopt nog tot 3 mei. Dit alles kadert in het preventief verkeersproject Helm op, Fluo Top dat dit schooljaar voor het derde jaar op rij loopt. De politie focust zich vooral op kinderen van de lagere- en kleuterscholen, aangezien zij de doelgroep uitmaken van dit project. Het project is een samenwerking van verschillende partners ? sponsors, scholen en gemeentebesturen.

Helm op, Fluo top gaat door

De officiële afsluiting van het project is pas begin mei. Ook dan zullen er nog talrijke gadgets aan de voorbeeldige scholen, klassen en individuele leerlingen overhandigd worden. Het project wordt zowel door de scholen, de politie als de deelnemende partners als zeer positief ervaren. Er is duidelijk meer fluo op straat bij aanvang en einde van de scholen.

Innovatief project

Het project Helm Op, Fluo Top! behaalde de publieksprijs voor veiligheid en criminaliteitspreventie van de FOD Binnenlandse Zaken. Het project werd eerder al genomineerd voor de Verkeersveiligheidsprijs 2012 in Rotterdam (Nederland). Het project krijgt dit jaar ook navolging in Nederland (Enschede en Utrecht) en in Duitsland (Gonau, Nordrhein-Westfalen).

Marc Leysen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio