Nieuwe brede koudwals opgestart bij Aleris

Print

Nieuwe brede koudwals opgestart bij Aleris

Duffel - Vlaams minister-president Kris Peeters en CEO Steve Demetriou van Aleris hebben donderdag officieel de gloednieuwe brede koudwals van de Aleris-vestiging in Duffel in werking gesteld. Deze investering vertegenwoordigt een bedrag van ruim 53 miljoen euro.

Een koudwals zorgt ervoor dat een dikke plaat aluminium of staal door walsrollen tot vlakke platen, folies of profielen wordt omgevormd. De nieuwe koudwalserij van Aleris kan zeer brede aluminiumband op gewenste dikte produceren met hoge maatnauwkeurigheid en vlakheid.

"Deze investering in nieuwe bijkomende capaciteit en in het verder ontwikkelen van het innovatiecentrum in Duffel onderstreept ons volle vertrouwen in de automobielsector. Door deze investering kunnen wij vanaf nu nog beter onze klanten bijstaan in het ontwikkelen van nieuwe producten, waardoor ook zij verder kunnen groeien", zegt Steve Demetriou, chairman en chief executive officer van Aleris.

De installatie van de koudwals vormt tevens het sluitstuk in een investeringsprogramma van meer dan 150 miljoen euro, dat werd opgestart in 2003 met de bouw van de breedste continue gloeilijn voor de automobielsector in Europa. Toch zorgt de nieuwe koudwals niet meteen voor bijkomende jobs. "De investering stelt ons in staat om kosten te besparen door met dezelfde mensen een groter volume te realiseren. Hierdoor garanderen we dat we het huidige personeelsaantal van zo'n duizend werknemers kunnen behouden", benadrukt directeur Strategie Freddy De Roose.

Chris VAN ROMPAEY

Foto Joris Herregods

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio