Onderzoek naar witwaspraktijken in Heffen

Het Mechelse gerecht voert al geruimde tijd een onderzoek naar dubieuze inkomsten en transacties van een 40-jarige man uit Heffen (Mechelen) en enkele van zijn familieleden. Dat maakt het parket donderdag bekend.

Sven Van Haezendonck

Speurders vermoeden dat zij in onderling overleg financiële transacties opzetten, onder meer om onroerend goed te financieren. Afgelopen maandag heeft het onderzoek geleid tot vier huiszoekingen. Niet alleen in Heffen, maar ook in Bornem en Antwerpen. Daarbij werden 30 politiemensen en een hond ingezet, die opgeleid is om te speuren naar geld. De interesse van de speurders ging vooral uit naar gegevens uit de boekhouding en digitale gegevens.

Een viertal verdachten werden door de federale gerechtelijke politie aan de tand gevoeld. Woensdag werd nog een Nederlandse verdachte gehoord. De hoofdverdachte was in het verleden in allerhande zaken actief, maar vooral met autohandel. Na verhoor zijn alle verdachten opnieuw vrijgelaten. De luxueuze villa in Heffen werd eerder al in beslag genomen, en dat blijft ook zo.

SVHMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio