Postbedeling verloopt vlotter maar ondervindt nog steeds hinder

Postbedeling verloopt vlotter maar ondervindt nog steeds hinder

Postbedeling verloopt vlotter maar ondervindt nog steeds hinder

Print
Alle post is donderdag in de kantoren geraakt, maar de postbedeling ondervindt nog steeds hinder van de winterse weersomstandigheden. In vergelijking met dinsdag en woensdag nemen de problemen evenwel af. Dat meldt Fred Lens, de woordvoerder van bpost.

Donderdag werkt nog minder dan de helft van de distributiekantoren met een winterorganisatie. Een kantoor dat werkt met een winterorganisatie schrapt bijvoorbeeld de bromfietsroutes, legt de woordvoerder uit.

Zonder bromfiets

"Postbodes die hun rondes normaal gezien met een bromfiets afwerken, moeten hun bromfiets binnen laten staan en de post op een andere manier zo goed mogelijk bij de mensen thuis bezorgen. Daardoor loopt de bedeling vertraging op en worden sommige straten misschien niet bediend."

In Oost- en West-Vlaanderen geldt de winterorganisatie in 46 procent van de distributiekantoren, in Antwerpen en Limburg gaat het om 40 procent, in Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Brussel om 30 procent, in Henegouwen en Namen om 47 procent en in Luik en Luxemburg om 20 procent.

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws