Psychiater: "Gedrag De Gelder niet geminimaliseerd"

Een belangrijke getuigenis kwam donderdag van psychiater Eugeen De Bleecker, de dokter die de ouders van De Gelder opzochten. De arts vond het na een gesprek van een half uur niet nodig om Kim De Gelder te laten colloqueren.

ikerremans

De ouders hebben daarom, in de loop van het onderzoek, een klacht neergelegd tegen De Bleeker wegens schuldig verzuim, maar de dokter werd buiten vervolging gesteld.

Op 12 juni 2007 meldden de ouders van De Gelder zich aan met hun zoon. "Om onmiddellijk te colloqueren moet er reëel gevaar zijn voor zichzelf of de maatschappij. Een gedwongen opname blijft nog steeds een uitzondering. Ik moet de vaststellingen doen. Een collocatie zelf is een gerechtelijke maatregel."

"Ik heb aan de ouders gezegd dat het niet nodig was om die jongen te laten opnemen, integendeel. Een ambulante behandeling was wel aangewezen en hij zou best naar een psycholoog gaan in plaats van een psychiater. Ik heb voorgesteld dat hij bij mijn echtgenote terecht kon, de ouders waren meteen akkoord."

De ouders van Kim De Gelder waren er toen wel niet van op de hoogte dat Maria Van Den Sande de echtgenote van De Bleeker was.

De Bleeker ontkende dat hij het gedrag van Kim De Gelder geminimaliseerd heeft. "Ik heb de problemen niet van tafel geveegd, want ik heb ambulante therapie voorgesteld. Ik heb die jongen maar een keer gezien."

Beeld Belga

MEER OVER Kim De Gelder

Nu in het nieuws