Vorig jaar ging een miljoen banen verloren in Europa

Vorig jaar ging een miljoen banen verloren in Europa

Vorig jaar ging een miljoen banen verloren in Europa

Print
In het vierde kwartaal van vorig jaar waren in de eurozone 145,7 miljoen mensen aan het werk. Dat is het laagste aantal sinds begin 2006. Op een jaar tijd daalde de werkgelegenheid in de zeventien landen die de euro gebruiken, met ruim een miljoen. Dat schrijft The Wall Street Journal donderdag op basis van cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

De daling van de werkgelegenheid versnelde nog eind 2012. In het vierde kwartaal was er een daling met 0,3 procent tegenover het derde kwartaal, toen er een vermindering met 0,1 procent was opgetekend. Tegenover het vierde kwartaal van 2011 daalde de werkgelegenheid met 0,8 procent in de laatste drie maanden van 2012.

Enkele stijgers

Binnen de eurozone zagen alleen Duitsland, Estland, Luxemburg en Oostenrijk de werkgelegenheid het voorbije jaar toenemen. Cyprus, Griekenland, Portugal en Spanje kenden de grootste afname. In België lag de werkgelegenheid in het vierde kwartaal 0,2 procent lager dan in het slotkwartaal van 2011.

In de hele Europese Unie waren in het vierde kwartaal 222,6 miljoen mannen en vrouwen aan het werk (-0,2 procent op kwartaal- en -0,4 procent op jaarbasis).

Belga
Beeld: Photo News

.

Nu in het nieuws