Zoo-verzorgster schrijft in memoriam voor Stonneke

Print

Zoo-verzorgster schrijft in memoriam voor Stonneke

Zoo-verzorgster Sabine Ory is zo aangedaan door het overlijden van wrattenzwijn Stonneke (18) dat ze er een in memoriam voor schreef.

Stonneke, Je was een prachtig, lief en zachtaardig dier. Vele mensen vonden je zo lelijk als de nacht, maar voor mij was je de mooiste die in de zoo rondliep!
Je bent 4 keer vader geworden van 7 flinke zonen en 5 prachtige dochters. Toen de film 'De leeuwenkoning' uitkwam, kregen de mensen plots meer interesse in je, vooral van de kinderen en plots veranderde je naam in Pumba.
Wat kon je genieten van een modderbad in de zomer, maar enkel wanneer het warmer was dan 25 graden. Anders kreeg ik steeds zo'n blik van jou.....Je zal gemist worden, niet enkel door Pumba en Truudje, maar ook door je verzorgers!

Met Stonneke (officieel Winston) verdwijnt één van de bekende dieren uit de Zoo. In 1995 kwam hij als biggetje in Antwerpen aan uit Gambia. Sindsdien woont Stonneke in de Antwerpse Zoo, met uitzondering van een kort verblijf van een vijftal maanden in het Safaripark Beekse Bergen (in 1998).

Samen met Waltrude - beter bekend als Truudje - bracht Stonneke 12 jongen voort. Het dier werd 18 jaar en leed al een tijdje aan tal van ouderdomskwaaltjes.

BL
Foto's ZOO/Sabine Ory

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio