Mechelaar zorgt mee voor roze rook boven Vaticaan

Print
Mechelen - Een Mechelse reclamemaker, die voor het agentschap Ogivly in Brussel werkt, heeft mee voor roze rook gezorgd boven het Vaticaan. Samen met enkele collega's heeft Wouter Huyghe een ludieke campagne bedacht voor Cavaria, een belangenvereniging voor holebi's.

Bij homo's, lesbiennes en biseksuelen, en transgenders is er heel wat te doen over welke standpunten de nieuwe paus zal innemen inzake gelijke rechten. Zoals de traditie het wil, wordt bij elke pausverkiezing het schoorsteentje op de Sixtijnse kapel met argusogen in de gaten gehouden. De witte rook die een nieuwe paus aankondigt, is door Ogivly en Cavaria symbolisch vervangen door roze rook.

In het You Tube-filmpje is 'breaking news' te zien: de zogezegd roze rook die uit de schoorsteen komt. Zo stellen de holebi's en transgenders zich de vraag hoe progressief de nieuwe paus zal zijn. Volgens de eerste berichten blijkt Franciscus I iemand van de conservatieve strekking te zijn. Zo is hij tegen het homohuwelijk, en tegen de toegang op voorbehoedsmiddelen.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio