ACOD Spoor: "Geen algemene treinstaking op 21 maart"

ACOD Spoor: Geen algemene treinstaking op 21 maart

ACOD Spoor: "Geen algemene treinstaking op 21 maart"

Print
De recent al fel geplaagde treingebruiker hoeft niet bevreesd te zijn voor de actie die ACOD Spoor voor donderdag 21 maart heeft aangekondigd bij Infrabel. Dat moet blijken uit een bericht van de socialistische spoorbond aan het personeel. "Het is nooit de bedoeling geweest om van 21 maart een algemene stakingsdag te maken", stelt het bericht.

"Die dag is er alleen, tussen 6 en 7 uur 's morgens, bij het personeel dat instaat voor het onderhoud van de spoorinfrastructuren, opgeroepen om te komen protesteren tegen het uitblijven van de aanvulling van de voorziene kaders voor onderhoud van de sporen", luidt de tekst. Enkel ACOD Spoor had dan tot actie opgeroepen.

Volgens ACOD Spoor hebben "sommigen" doelbewust een verkeerde perceptie de wereld ingestuurd om de discussie over de minimale dienstverlening nieuw leven in te blazen.

Door de "georganiseerde personeelstekorten is Infrabel verplicht om steeds meer werkzaamheden uit te besteden aan veel te dure privéaannemers", wat uiteindelijk ook zijn impact heeft op de tewerkstelling binnen de NMBS-groep. ACOD sluit dan ook niet uit dat "in de toekomst echte acties, met hinder voor het treinverkeer, mogelijk blijven".

Vrijdag vindt er nog een verzoeningsvergadering plaats.

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws