Glen De Boeck verlengt dan toch

Glen De Boeck blijft dan toch op post bij Waasland-Beveren. De 41-jarige trainer heeft onze redactie laten weten dat hij zijn contract met één jaar heeft verlengd.

drombouts

Eerdere deze week leek de toekomst van De Boeck hoogst onzeker nadat een derde gesprek met manager Dirk Poppe op niets uitdraaide.

Poppe had het over een "goed gesprek met veel wederzijds respect", maar De Boeck zag dat anders. Vandaag moest de Bomenaar antwoorden en blijkbaar zijn ze er toch uitgekomen.

"Na de onderhandelingen deze week ondertekende de trainer eerder vandaag zijn contract. Het bestuur, de club en haar spelers zijn ontzettend blij met dit nieuws en wensen de coach nog heel veel succes", klinkt het donderdag bij de Wase eersteklasser.

De Boeck kwam eind november 2012 als opvolger van de ontslagen Dirk Geeraerd in dienst bij het toen in degradatienood verkerende Waasland-Beveren en leidde de club na een 19 op 39 opnieuw naar veilige oorden in het klassement. Met nog één speeldag te gaan in de reguliere competitie staat Waasland-Beveren op een dertiende plaats in de stand en speelt het Play-Off II.

De voormalige verdediger van Boom, KV Mechelen en Anderlecht begon zijn trainerscarrière in 2005 als assistent bij Anderlecht. Bij Cercle Brugge debuteerde hij als hoofdtrainer in 2007, drie jaar later verkaste hij naar Germinal Beerschot. Na enkele maanden al werd hij op het Kiel ontslagen wegens slechte resultaten en kritiek op het bestuur. In de zomer van 2011 vond hij onderdak in Nederland bij VVV, maar ook dat avontuur duurde slechts enkele maanden.

Foto Belga

MEER OVER Glen De Boeck

Meer sportnieuws