Nederlander heropent De Brouwerij eind april

Nederlander heropent De Brouwerij eind april

Nederlander heropent De Brouwerij eind april

Print
Ravels - De gemeente heeft een nieuwe concessiehouder gekozen voor taverne De Brouwerij in de Weeldestraat. De Nederlandse zakenman Gerrit Van de Wiel (55) bood de hoogste huurprijs. De nieuwe concessiehouder komt uit Oirschot, zo'n dertig kilometer over de grens. "Daar run ik al vijfentwintig jaar het Bedrijvenhotel, een firma die bedrijfsruimte verhuurt", zegt Van de Wiel.
De nieuwe uitbater is niet van plan om iets te veranderen aan de naam en het interieur van De Brouwerij. "We gaan een beperkte menukaart maken, en vooral snacks serveren, zoals uitsmijters, croques en spaghetti. Daarnaast wil ik echt focussen op het toerisme: in Weelde en omgeving liggen prachtige kilomterslange fietspaden. Die troef moeten we uitspelen."

Van de Wiel komt al 20 jaar regelmatig in Ravels. "Ik weet dus dat al heel wat uitbaters de revue gepasseerd zijn. Maar dat schrikt me niet af." Op 1 april krijgt de nieuwe uitbater de sleutel van De Brouwerij. "En eind april gaan de deuren terug open. Tegen die tijd wil ik nieuw gemotiveerd personeel aanwerven", zegt Van de Wiel, die zelf niet in de keuken van zijn nieuwe zaak zal staan. "Zeker in eeste instantie ga ik De Brouwerij combineren met mijn huidige firma in Oirschot."

KaVB
Foto Ton Wiggenraad
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio