Fiets-o-strade komt stapje dichterbij

Fiets-o-strade komt stapje dichterbij

Fiets-o-strade komt stapje dichterbij

Print
Heist-op-den-Berg - In de gemeenteraad werd het fiat gegeven om een prijsvraag te richten aan studieburelen om het dossier van de Fiets-o-strade langs de spoorlijn Lier-Aarschot uit te werken en klaar te maken voor aanbesteding.
"Het gaat om een snelle verbindingsweg langs wegen met weinig verkeer. Je kan dan van Lier via Berlaar over Heist-op-den-Berg in bijna één ruk langs de asfaltbaantjes fietsen langs de spoorwegen. Het is de bedoeling dat ook de provincie Vlaams Brabant voor de verdere realisatie zorgt van Begijnendijk tot Aarschot", legt de Heistse schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld) uit.

Het deel van Lier tot aan onze provinciegrens met Vlaams Brabant loopt door Lier, Berlaar en Heist-op-den-Berg. De drie gemeenten hebben vroeger al een samenwerkingsakkoord afgesloten en zijn overeengekomen om elk hun kosten te betalen in functie van de afstand in hun eigen gemeente. Dit betekent voor Heist-op-den-Berg 37 procent, voor Berlaar 25 procent en voor Lier 38 procent. De huidige studiekosten zullen ongeveer 187.000 euro bedragen en worden dus ook verdeeld.

"We zijn ten zeerste verheugd dat het voorstel in de Heistse gemeenteraad werd goedgekeurd. De uitvoering zal een belangrijke stap betekenen in het fietspadennetwerk en het comfort van de fietser in de regio", vult mobiliteitsschepen David Geerts (sp.a) aan.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio