Zurenborg wil pleintoezichter Musty terug

Zurenborg wil pleintoezichter Musty terug

Zurenborg wil pleintoezichter Musty terug

Print
Meer dan vijfhonderd mensen in de wijk Zurenborg tekenden de petitie tegen het ontslag van pleintoezichter Musty. De verenigingen SOS Zurenborg, het wijkcomité Zurenborg en de Gazet van Zurenborg leverden deze ochtend de petitie af aan het kabinet van schepen van Samenlevingsopbouw, Liesbeth Homans.
Vertegenwoordigers van SOS Zurenborg, het wijkcomité Zurenborg en de Gazet van Zurenborg moesten het stellen met Indrit Belkovi, kabinetsadviseur van schepen Liesbeth Homans. Ondanks dat de verenigingen een gesprek met Homans verwachtten, had ze andere verplichtingen, klonk het.

Meer dan vijfhonderd bewoners van de wijk Zurenborg tekenden de petitie. Ze protesteren tegen het ontslag van pleinwerker Musty. Mustapha Naït Birrou werd op 24 december vorig jaar ontslagen als pleintoezichter op de Dageraadplaats (foto). De dienst Samenlevingsopbouw nam die beslissing vanwege een beperkt budget en omdat voortaan andere wijken zoals Antwerpen-Noord en het Kiel prioritair zijn. Het nieuws wekte destijds heel wat verontwaardiging op bij de buurtbewoners. Om hun standpunt kracht bij te zetten busten de verenigingen flyers met 'Musty moet blijven' en verzamelden ze handtekeningen voor de petitie. "Iedereen kent Musty en Musty kent iedereen. Hij stond in voor de veiligheid op het plein", benadrukt Swa Collier van de Gazet van Zurenborg.

Kabinetsadviseur Belkovi benadrukte de petities door te geven aan schepen en Homans. Hij kon verder weinig zeggen over de job van Musty. "Bij problemen zal de veiligheid op het plein opnieuw besproken worden", verzekert hij. De verenigingen verwachten alvast een officieel antwoord van Homans en een gesprek.

LYNN SYMONS

Foto JVDP

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio