Unieke dojo in sportpark Brasel

Unieke dojo in sportpark Brasel

Unieke dojo in sportpark Brasel

Print
Dessel - De officiële opening van de nieuwe aanbouw in sportpark Brasel is pas gepland in april, toch werden de sportzalen al ingetraind. Balsporters zijn voorzien van een nieuwe grote hal met zwevende vloer om blessures tegen te gaan, vechtsporters kunnen zich voortaan uitleven in twee nieuwe dojo's. Vooral de grote dojo, met een mattenoppervlakte van 22 op 13 meter is een paradepaardje voor Dessel en het sportpark. Ze is voorzien van tweeëndertig bokszakken die met een rolsysteem permanent ophangen, een boksring en zelfs een vechtkooi.
"Voor de bokszakken, boksring en de kooi zorgde Benny Rogmans van Team Topfighter. Zijn club huurt de hal vijf avonden per week af", begint Herman Minnen, schepen van Sport (N-VA). "De nieuwe aanbouw bracht een prijskaartje van 1.5 miljoen euro met zich mee. Veel geld maar die investering was nodig in onze gemeente. We merkten dat veel balsporters buiten Dessel gingen trainen omdat hier alles volzet was. De vechtsporters trainden voordien in de Spinhallen maar de laatste jaren werd duidelijk dat zij een nieuw onderkomen moesten krijgen."

De Spinhallen, de vroegere stek van de vechtsporters, werd gebouwd in de jaren '70. De gemeente kocht het complex over in 2003, maar over twee jaar zullen de hallen worden afgebroken. "Momenteel trainen enkel de turners nog in de Spinhallen maar ook zij zullen verhuizen", vertelt Minnen. "We plannen een nieuwe sportzaal voor de gemeenteschool, die verbouwd zal worden. Waarschijnlijk zullen de turners daar ook hun onderkomen vinden. In het verleden waren er al problemen met het dak van de Spinhallen door ouderdomsslijtage. We brachten alles terug in orde omdat de kleuters van de gemeenteschool daar zullen verblijven tijdens de verbouwingen van hun school. Maar nadien is er geen toekomst meer voor het gebouw."

Geen enkele sporter zal rouwen om de Spinhallen, nu zij kunnen trainen in de nieuwe aanbouw in sportpark Brasel. De grote dojo heeft een toeschouwersruimte, er werden extra kleedkamers voorzien en sanitaire blokken. "Het resultaat is de investering waard. Zelfs Bloso toonde al interesse, dat wil al iets zeggen", sluit de schepen af.

Sofie Verheyen
Foto Bert De Deken
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio