Gigantische muggen maken zich op voor invasie Florida (video)

Print
Experts waarschuwen voor een mogelijke plaag van 'Gallinipper'-muggen in de Amerikaanse 'Sunshine State' Florida. De Psorophora ciliata is tot twintig keer groter dan een gewone mug en bezorgt enorm pijnlijke beten.

De Gallinipper is niet alleen bijzonder agressief maar voedt zich het hele etmaal lang, in tegenstelling tot gewone muggen die enkel 's nachts op zoek gaan naar voedsel. De larven van het insect voeden zich met andere larven en zelfs kikkervisjes. Daardoor wordt de populatie van de muggen amper bedreigd. Let wel, deze muggen komen al langer voor in Florida, maar de hevige regenval en hoge temperaturen kan voor een explosie in de populatie zorgen.

De bewoners van Florida zijn in opperste staat van paraatheid voor deze bloedzuiger. De eitjes van de reuzenmug kunnen jarenlang overleven en uitkomen bij de perfecte luchtvochtigheid en temperatuur. De beet van de Gallinipper is enorm pijnlijk en kan voelen als een messteek. De mug is door zijn grootte wel gemakkelijk te horen en te zien. De mug komt gelukkig niet voor in onze contreien.

Bekijk hieronder een reportage van de Amerikaanse nieuwszender WPBF:

Foto Sean McCann

.

Nu in het nieuws