45-jarige Hobokenaar spoorloos verdwenen

De 45-jarige Rudi D’hamers is sinds de nacht van zaterdag op zondag spoorloos verdwenen. Die bewuste nacht werd hij voor het laatst gezien in nachtclub De Kaai op de Rijnkaai, bij het Bonapartedok.

ikerremans

Rudi is al 22 jaar aan de slag bij Antwerp Terminal & Processing Company (ATPC) in de Antwerpse haven. Zaterdagavond organiseerde ATPC een groot feest voor de personeelsleden in feestzaal het Hof van Nazareth in Lier. Na het personeelsfeest trok Rudi met enkele collega’s naar Antwerpen.

“Hij belde mij rond tien voor vier die nacht om te zeggen dat ze naar De Kaai aan Hangar 26 gingen”, vertelt Davy Van Hoey, Rudi’s 27-jarige boezemvriend uit Hemiksem. “Voor mij was dat te laat op de nacht om nog te vertrekken, dus heb ik hem veel plezier gewenst en ben ik opnieuw in mijn bed gekropen. Daarna heb ik niets meer van hem gehoord.”

Enkele collega’s zagen Rudi nog rond 5 uur, maar vanaf dan ontbreekt elk spoor naar de man uit Hoboken. De gsm van Rudi werd later teruggevonden in de wagen van een collega. “De collega die van Lier naar Antwerpen reed, heeft inderdaad zijn gsm gevonden. Nadat hij naar mij gebeld heeft, is hij die gsm waarschijnlijk kwijtgespeeld in de auto”, aldus Davy Van Hoey. Hij ging maandag aangifte toen van de verdwijning.

“Maandag 11 maart hebben onze diensten een onderzoek opgestart naar aanleiding van de aangifte", bevestigt Fons Bastiaenssens van de Antwerpse politie. "Omdat de man niet op zijn werk kwam opdagen en ook niet bereikbaar is, werd de verdwijning als onrustwekkend bestempeld. Dat wil zeker niet zeggen dat we van een doemscenario uitgaan.” In overleg met het parket worden verdere stappen ondernomen in het onderzoek.

Op het moment van zijn verdwijning droeg Rudi een lichtblauwe jeansbroek, een hemdje met daarover een kostuumvest en bruine lederen schoenen. Rudi is ongeveer 1 meter 65 groot en breedgeschouderd. Zijn haar is, zoals op de foto, altijd kortgeschoren. Als u Rudi gezien hebt of meer informatie heeft, kunt u dit altijd melden bij de lokale politie.

Sam Reyntjens

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio