Verkaveling Hoogvelden eindelijk van start

Het Rumsrse schepencollege levert deze week een eerste vergunning af voor de aanleg van een korte weg voor auto’s en een aantal voetwegen. "In principe kunnen de werken weldra van start gaan" zegt schepen van ruimtelijke ordening Eddy Huyghe (CD&V). "De opvolging hiervan gebeurt door IGEAN. Naast de wegenis is ook de vergunning voorzien voor de bouw van de eerste twaalf eengezinswoningen."

Aansluitend volgen op deze site nog de vergunningen voor de bouw van seniorenwoningen via het OCMW en een reeks sociale woningen voor Goed Wonen Rupelstreek. Verwacht wordt dat met de bouw hiervan in 2014 zal gestart worden.

“Het is een project waar we meer dan tien jaar aan gewerkt hebben” zegt Huyghe. “De mensen zullen eindelijk fysiek ook iets te zien krijgen aan de Hoge Weg naast deze nieuwe verkaveling. Voor de Rumstse deelgemeente Reet is dit het grootste project in dertig jaar.”

De verkoop van de eerste twaalf woningen zal starten wanneer alles is afgepaald en de prijs wordt bekend gemaakt. De schepen denkt dat dit nog eind dit jaar zal gebeuren. Jef Wijckmans

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio