Arts checkt collega's in met 'valse vingers'

Arts checkt collega's in met 'valse vingers'

Arts checkt collega's in met 'valse vingers'

Print
In São Paulo, Brazilië, is een Braziliaanse dokter aangehouden omdat ze de hypermoderne prikklok van haar werkgever zou hebben misleid met valse vingerafdrukken van collega's.

De prikklok van het ziekenhuis, een biometrisch apparaat, leest de vingerafdrukken van het personeel om hen in- en uit te checken. Thauane Nunes Ferreira, de arts in kwestie, leidde het toestel om de toen met zelfgemaakte vingers van siliconen, die ze had voorzien met de vingerafdrukken van haar collega's.

In totaal ging het om 'valse vingers' van elf andere artsen en twintig verpleegsters. Ze checkten hen tegen betaling in. Al geruime tijd werden zij maandelijks aangemeld voor vijf nachtshifts, terwijl ze in werkelijkheid helemaal niet aanwezig waren.

De dokter kan twee tot zes jaar cel krijgen voor fraude. Corruptie tiert nog altijd weelderig in Brazilië. Ook het beheer van het ziekenhuis is naar verluidt nodeloos complex, waardoor er makkelijker te profiteren valt. President Dilma Rousseff wint nochtans aan populariteit omdat ze de corruptie in haar land hard wil aanpakken.

MCe
Archieffoto

.

Nu in het nieuws