Eerste besparingsplannen op tafel

De reinigingsdienst zal vanaf januari 2014 enkel nog basistaken uitvoeren. Een aantal andere voorstellen tot besparing zouden alle personeelsdiensten treffen. De vakbonden kunnen zich hierin niet vinden en overwegen acties.

Dominick Rombouts

De ophaling van restafval, snoeihout, GFT, papier en karton en grofvuil wordt overgedragen aan het intergemeentelijk samenwerkingsverband MIWA. De reinigingsdienst blijft een stadsdienst en staat in voor een aantal basistaken, zoals de opkuis na evenementen en de huis-aan-huisophaling van PMD. "24 van de 42 personeelsleden worden naar een andere dienst overgeplaatst of worden niet meer vervangen na pensioen", verduidelijkt schepen van Personeel Peter Buysrogge (N-VA). "Ik wil nogmaals benadrukken dat het dus niet om naakte ontslagen gaat."

Het stadsbestuur wil haar diensten efficiënter doen werken, meer doen met minder, en deed de vakbond daarom een aantal voorstellen. Volgende week donderdag organiseren de vakbonden daarom een gemeenschappelijk vakbondsfront en gaan ze met alle personeelsdiensten aan tafel zitten. Dan zal duidelijk worden of zij verder onderhandelen met het stadsbestuur of stakingsacties plannen.

Lees meer in editie Waas en Dender.

SOPY

Foto Stefaan Van Hul

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio