Trein 'vergeet' begeleider en rijdt 4 km met open deur (video)

Gisteren was het één en al chaos op de Belgische spoorwegen, maar in Aalter, richting Schaarbeek, gebeurde iets eigenaardigs. De trein 'vergat' de conducteur, waarna die met open deur verder reed richting Gent.

Pendelaar Jan Dewilde zag het allemaal gebeuren. "De trein stopte uiteindelijk in Hansbeke. Iedereen, ook de mensen die in Hansbeke waren opgestapt langs die ene deur die openstond, moesten weer uitstappen en overstappen op de trein naar Antwerpen. Die stopte uitzonderlijk op het andere spoor in Hansbeke", vertelt de man in Het Nieuwsblad.

"Miscommunicatie"

"Het klopt dat de trein in Bellem zonder conducteur vertrokken is", zegt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. De oorzaak was volgens Crols een miscommunicatie tussen de conducteur en de treinbestuurder. "Uiteraard kan en mag een trein niet verderrijden zonder begeleider en daarom beslisten we om de trein in Hansbeke te schrappen en de mensen te laten overstappen. Het klopt ook dat de deur enkele minuten is blijven openstaan. Wellicht is een fout bij de vertrekprocedure de oorzaak", besluit de woordvoerder.

Het incident was mede verantwoordelijk voor een verstoorde ochtendspits, met vertragingen van een half uur en meer.

Bekijk de beelden van een passagier via YouTube:

MCe Beelden: YouTube

Nu in het nieuws