"Van melkboer tot ridder, dat is niet slecht"

Print

Van melkboer tot ridder, dat is niet slecht

Heist-op-den-Berg - De gemeenteraad heeft groen licht gegeven om twee bekende Heistenaars op te nemen in de prestigieuze Orde van de Zwaan.
De eerste vier notabelen werden na de viering van duizend jaar Heist geridderd. Nu komen daar op hun vraag twee nieuwe namen bij. Het gaat om muzikant Paul Michiels, die opgroeide in Heist en ons land en de wereld veroverde met Soulsister. De tweede naam is Gaston Durnez, die faam verwierf als schrijver en journalist. De in Wervik geboren taalvirtuoos woont al meer dan dertig jaar in deelgemeente Itegem.

Paul Michiels is blij. "Ik ben niet iemand die alles doet om bij de notabelen van een dorp te horen. Maar als ze je als geboren en getogen Heistenaar zo'n titel aanbieden, dan kan je niet neen zeggen. Ridder worden was geen droom, maar het voelt wel prettig. En zeggen dat ik vroeger bekend ben geworden in Heist toen ik van deur tot deur ging als melkventer. Van melkboer tot ridder, dat is niet slecht", lacht 'Polle Pap'.

Er zijn ook enkele nieuwigheden. "De verslagen van hun vergadering zullen voortaan door de gemeenteraadsleden te raadplegen zijn en ze houden een boekhouding bij. Wat deze Orde nu echt inhoudt? Het is een soort ereburgerschap. Het is een erkenning voor mensen met buitengewone verdienste. Daarnaast is het ook een broederschap dat ideeën suggereert aan de gemeente om het socio-culturele en artistieke Heist te bevorderen. De interviewreeks Honderuit van Cas Goossens en hun concerten in Zwaneberg zijn daar al concrete resultaten van. Door die dingen zijn ze voortaan ook zelfbedruipend en kosten ze de gemeente geen cent", zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V).

De twee nieuwe leden zullen op 21 april geridderd worden. Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio