1 / 3

Twee bewoners gered uit brandende woning (album)

De Mechelse brandweer heeft donderdagochtend omstreeks 5u twee bewoners gered uit hun brandende woning aan de Overheide in Mechelen-Noord. Het huis is volledig vernield, en ook twee aanpalende woningen liepen ernstige rook- en waterschade op. Ook die huizen zijn onbewoonbaar verklaard.

Sven Van Haezendonck

Verschillende buren in de zijstraat van de Antwerpsesteenweg werden gewekt door kleine ontploffingen en rook. Ze sloegen alarm bij de hulpdiensten. "Toen wij ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen op de benedenverdieping zowel voor- als achteraan door de woning. Op de eerste verdieping stonden de twee mensen aan het venster", vertelt kapitein Jan Pacqué.

De bewoners redden, was de eerste zorg van hem en zijn manschappen. "Wij hebben meteen een ladder tegen de gevel geplaatst om de mensen te evacueren. Dat had geen vijf minuten langer moeten duren, of er waren slachtoffers gevallen", zegt de brandweerofficier.

Pacqué liet vanuit de kazerne een tweede autopomp aanrukken, omdat het vuur zo hevig was. Ook enkele ambulances en een Mobiele Urgentiegroep (MUG) kwamen ter plaatse. De brandweer had uiteindelijk meer dan een uur nodig om het vuur onder controle te krijgen.

Zes mensen werden bevangen door de rook overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis. Door de brand werden de Antwerpsesteenweg en de Oscar Van Kesbeeckstraat een hele tijd afgesloten.

Kapitein Jan Pacqué schetst de situatie van de brand. Beluister zijn reactie:

Lees ook: Oorzaak zware woningbrand ligt bij kookvuur

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio