Geldschieters: "Van ons hoeft Vanoppen niet weg"

Het lot van Beerschot ligt mee in handen van Duitse investeerders. De firma Advancesport uit Keulen leende het voorbije jaar in totaal 3,3 miljoen euro aan de Antwerpse club en verwierf een meerderheid van de aandelen als borg. Wij spraken met Adam Mandziara van Advancesport. "Van ons hoeft Vanoppen niet weg, alleen de toekomst van de club telt."

drombouts

"Beerschot zit in een moeilijke situatie, de club dreigt zowel sportief als financieel ten onder te gaan. Dat ziet iedereen", zegt de Poolse Duitser Mandziara. "Hoe we dit moeten oplossen, is niet meteen duidelijk. Zodra we alle informatie uit Antwerpen hebben, gaan we samenzitten met onze advocaten om te beslissen welke actie we ondernemen."

U zou de macht op het Kiel kunnen grijpen. U kan aanspraak maken op vijftig tot zestig procent van de aandelen.

"Die garantie hebben we, ja. Maar het is nooit of nooit onze ambitie geweest om de controle over Beerschot in handen te krijgen. Een club runnen is geen eenvoudige business. Misschien zal het even moeten, maar daar was het ons nooit om te doen."

Bent u kwaad op of ontgoocheld in Vanoppen omdat hij naar de rechtbank trok om bescherming tegen schuldeisers aan te vragen?

"Kwaad, ontgoocheld… wat hebben die emoties voor zin? We staan nog steeds in contact met hem. Het belangrijkste is nu dat de club gered wordt. Van ons hoeft Vanoppen ook niet weg. Ik denk niet dat dat de oplossing is. De gezondmaking van de financiën, dát is de oplossing."

"Weet je, wij willen helpen om Beerschot zijn toekomst terug te geven. Antwerpen verdient topvoetbal, iedereen moet er alles aan doen om Beerschot terug te brengen naar zijn echt niveau."

STEVEN TUYLS

Foto GvA: Mandziara aan de onderhandelingstafel bij een transfer in het buitenland.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws