1 / 6

Argentijns en wereldberoemd

Na twee dagen en vijf stemrondes kwam er gisteren om 19.05 uur witte rook uit de schoorsteen van de Sixtijnse kapel. Jorge Mario Bergoglio of Paus Franciscus I is de eerste paus uit Latijns-Amerika. De 76-jarige paus komt uit Buenos Aires in Argentinië. Hieronder vindt u een lijstje van bekende landgenoten van onze nieuwe paus.

sstoffels

Evita Perón (1919-1952)

Ze was de tweede echtgenote van de Argentijnse president Juan Perón en was erg begaan met de armen. Ze stichtte een liefdadigheidsvereniging voor de armen.

Diego Maradona (52)

Hij is een van de beste voetballers aller tijden. Op het WK in 1986 bezorgde Maradonna Argentinië de wereldtitel. Hij werd geboren in Buenos Aires en groeide op in een sloppenwijk. Hij is een Argentijnse profvoetballer.

Lionel Messi (25)

Messi speelt sinds 2004 voor FC Barcelona. Met de Catalanen won hij trofee na trofee. Dit jaar kreeg hij voor de vierde keer op rij de Gouden Bal.

Maxima Zorreguieta (41)

De aanstaande koningin van Nederland en echtgenote van Willem-Alexander werd geboren in Buenos Aires. Ze is de dochter van Jorge Zorreguieta, minister onder de dictatuur van Vidal.

Ernesto 'Che' Guevara (1928- 1967)

De bekende verzetstrijder zette in Cuba de revolutie in gang. Na de revolutie kreeg hij de Cubaanse nationaliteit. Zijn strijd in Bolivia kostte hem uiteindelijk het leven. Hij werd geëxecuteerd.

Foto's AFP/EPA

Nu in het nieuws