"Kiezen tussen Messi en paus onmogelijk"

In de Argentijnse steakrestaurants rond het Centraal Station werden gisteravond bescheiden pausfeestjes gebouwd tussen de gegrilde maïs en tomaten door. In de Parrillada Argentina in de Anneessensstraat wisten ze het zeker: "Zijn portret komt hier tegen de muur."

sstoffels

Voorlopig hangen er posters van het Argentijns nationale elftal uit 2002 en een pin-up in de wit-blauwe nationale kleuren. Maar binnenkort komt er in de Parrillada Argentina dus ook een plechtige foto van paus Franciscus I boven de steakgrills te hangen. Niet alleen Argentijnen, ook Spanjaarden en Chilenen werken in de steakhouses, maar Randy Rodriguez (17) van de Parrillada, is een échte. Hij straalde van trots. "Onze zaakvoerder is een volbloed Argentijn."

"Zelf woonde ik tot mijn elf jaar in Argentinië. Omdat ik moest werken vanavond en ik wist dat de pausstrijd tussen een Ghanees, een Italiaan of een Argentijn beslecht zou worden, had ik een vriend gebeld om de witte rook in het oog te houden. Toen hij belde dat het 'de onze' geworden was, voelde ik mij heel gelukkig."

"Bij mijn familie zal het nu zeker groot feest zijn. Argentinië heeft het niet makkelijk. Door de economische crisis is er veel armoede. Ik verwacht dat deze paus iets aan de armoede in mijn land gaat doen. Ik verwacht ook dat hij snel als paus op bezoek komt in Argentinië. Dat zal mijn volk van trots en hoop vervullen. Ik hoop dat er nu nog meer mensen naar God zullen gaan zoeken."

"Wanneer hij zich het meest trots voelde? Dinsdagavond bij de twee wereldgoals van Messi in de Champions League of woensdag bij de voorstelling van Franciscus I? "O, dat is een dilemma dat je geen enkele Argentijn mag aandoen. Messi is ook een beetje God voor ons."

KMA

Foto Sarah Van den Elsken

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio