Herlees de verhoren van vrienden en ex-collega's van De Gelder

De familieleden van Kim De Gelder verklaarden woensdag dat Kim De Gelder thuis heel bizar gedrag vertoonde, maar dat hij voor de buitenwereld normaal kon overkomen. Zijn voormalige beste vriend, een lerares, een voormalige werkgever, ex-collega's en de baas van een interimbureau schetsten donderdag echter een heel ander beeld van de beschuldigde.

Uit de verklaringen van onder meer zijn voormalige beste vriend, zijn werkgever, enkele ex-collega's, een stagebegeleidster en een leerkracht blijkt dat Kim De Gelder altijd overkwam als een stille, emotieloze en weinig empathische jongen. Voorts zagen ze weinig abnormaals aan hem en iedereen was dan ook stomverbaasd dat De Gelder de feiten had gepleegd.

Dokter De Bleeker (psychiater) en zijn vrouw Maria Van Den Sande (psycholoog) kwamen na de middag aan het woord. Zij kregen het verwijt van de ouders van Kim De Gelder dat ze te snel oordeelden dat er niets mis was met hun zoon en dat hij niet hoefde gecolloqueerd te worden. De psychiater bleef erbij dat De Gelder bij de consultatie geen tekenen van psychose vertoondeen dat collocatie enkel in uiterste noodzaak is aangewezen.

Herbeleef de procesdag van minuut tot minuut:

Volg het proces-De Gelder live

Tekening ouders Kim De Gelder: Belga

Nu in het nieuws