Stuntelige brandweeroefening in Boekenbergpark (video)

Een brandweeroefening in het Boekenbergpark verliep erg stuntelig. Jammer voor de spuitgasten, maar ze werden gefilmd. Het filmpje staat ondertussen op YouTube.

Roald Roos trekt geregeld naar het Boekenbergpark om de natuur te filmen. Vorige week was hij toevallig getuige van een interventie van de brandweer. Het redteam van de brandweer houdt geregeld oefeningen. Deze keer probeerde de brandweer een brancard met een slachtoffer over de vijver heen te brengen. Er werd een touw van de ene oever naar de andere gespannen. "Het begon met het bevestigen van het touw, dat ontaardde in een hopeloos geknoei", vertelt Roald Roos. "Dan werd de brancard naar boven getild, maar ze raakte verstrikt in de takken van de bomen. De man die het slachtoffer moest overbrengen, probeerde de takken af te breken. Daardoor begon de brancard te zakken tot ze in het water hing. Als het 'slachtoffer' nog niet ziek was, dan was hij het toch zeker na die oefening."

Beschermd landschap

Niet iedereen kan lachen met deze oefening met hoog comedy-gehalte. Studiegroep Boekenbergpark reageert furieus. Zij vinden het niet kunnen dat de brandweer met hun wagens het park inrijden en ongegeneerd overal lopen. "Het Boekenbergpark is een beschermd landschap", reageert Juul Slembrouck. "En dan komt de brandweer de opkomende voorjaarsflora vertrappelen. Er wordt geen rekening gehouden met het beheerplan dat goedgekeurd werd door de dienst Onroerend Erfgoed, de stad Antwerpen en de minister."

Bekijk het filmpje via YouTube:

WIDE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio