Kerkelijke hoogdag is ook hoogmis voor Twitter

Onmiddellijk na de verkiezing van de nieuwe paus verscheen op de pauselijke twitteraccount @pontifex een eerste bericht. "Habemus Papam Franciscum", zo luidde het bericht op de microblogsite.

De stemgerechtigde kardinalen verkozen woensdag de Argentijnse kardinaal Jorge Mario Bergoglio (76) tot nieuwe paus. Hij koos de naam Franciscus I.

De pauselijke hoogdag voor de kerk woensdag bleek ook een absolute hoogdag voor Twitter. Twitter zag woensdag naar eigen zeggen zo'n 7 miljoen tweets passeren over het conclaaf en de nieuwe paus Franciscus, zowel voor als na diens verschijning op het pauselijk balkon.

Vooral rond de bekendmaking ging het Vaticaan viraal op twitter. Op dat moment gingen per minuut zo'n 130.000 tweets de wereld rond. De tweet "Habemus Papam Franciscum" van het officiële @Pontifex werd daarbij op zichzelf al een kleine 70.000 keer geretweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belga

Nu in het nieuws