Electrabel verliest opnieuw 
47.000 energiecontracten

Electrabel verliest opnieuw 47.000 energiecontracten

Electrabel verliest opnieuw 47.000 energiecontracten

Print
Electrabel slaagt er voorlopig niet in om de uitstroom van klanten tegen te gaan. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator (VREG), die Gazet van Antwerpen al kon inkijken. In een maand tijd zijn er bij de energiereus nog eens 47.117 contracten opgezegd.

De energierevolutie zet zich ook dit jaar voort. In februari zijn nog eens 62.375 Vlaamse gezinnen overgestapt naar een andere elektriciteits- of gasleverancier. In dezelfde periode vorig jaar waren er dat net geen 50.000. "In de eerste maand van het jaar veranderen traditioneel veel Vlamingen van leverancier. Maar die tendens zet zich dit jaar dus ook in februari door", zegt Sofie Lauwaert van de VREG. "Het is duidelijk dat de Vlamingen hun ogen openhouden en op zoek blijven gaan naar de voordeligste leverancier."

Bij Electrabel lijkt de exit van klanten nog niet gestopt, en dat ondanks de prijsverlaging die de energiereus begin dit jaar heeft doorgevoerd. In de maand februari zag de marktleider opnieuw 27.807 klanten naar een andere elektriciteitsleverancier overstappen. Voor gas waren er dat 19.310. Hun marktaandeel zakt daardoor met bijna een volle procent: voor elektriciteit heeft Electrabel nog 45,01 procent van de markt in handen, op de gasmarkt is dat 42,06 procent.

Eneco, Lampiris, Eni Gas & Power en Octa+ krijgen er een pak klanten bij. Zij vangen de weggelopen Electrabel-klanten op. Naast de Vlaamse gezinnen, veranderen ook meer en meer bedrijven van leverancier. In februari stapten 16.701 bedrijven over, een jaar eerdere waren er dat maar 11.000.

WB
Archieffoto

.

Nu in het nieuws