Man wint 1,3 miljoen euro met de Lotto

Man wint 1,3 miljoen euro met de Lotto

Man wint 1,3 miljoen euro met de Lotto

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Een man won onlangs maar liefst 1.335.837 euro met een biljet van de Lotto dat hij kocht in krantenwinkel Niata Lemi in Zandvliet.
"De man kwam langs met zijn biljet en zei dat alle cijfertjes juist waren.
Ik dacht eerst dat hij een grap maakte want er zijn nogal veel klanten die dat al lachend zeggen zonder dat het echt zo is. Maar de man bleek toch gelijk te hebben want toen ik het biljet scande, verscheen er 'grote winnaar' op het systeem. Ik stond te daveren op mijn benen", vertelt zaakvoerster Tania van gemert (35).

De prijsvogel zelf blijft liever anoniem maar is wel vaste klant bij de krantenwinkel. Hij komt er zelfs nog regelmatig over de vloer.
"Dat leidt wel tot grappige momenten. Het is een trouwe klant van ons van een al iets oudere leeftijd maar hij is niet afkomstig van Zandvliet. Toen hij het biljet valideerde, was er niemand anders in de winkel. Ik werd heel zenuwachtig en bleef maar zeggen dat hij het ticket heel goed moest bewaren maar hij bleef er opvallend kalm bij. We hebben in de ruimte achter de winkel alles verder geregeld", aldus van gemert.

Om de trekking te vieren, werd dinsdag een feestje gebouwd in de krantenwinkel, weliswaar zonder de winnaar. Andrée Pierlet, verantwoordelijke van Lotto regio Antwerpen, kwam met twee medewerkers naar de winkel met schuimwijn en hapjes. "Wij raden de mensen altijd aan om anoniem te blijven om zichzelf te beschermen. Er zijn zelfs mensen die het niet eens tegen hun eigen kinderen vertellen", zegt Pierlet. "Zeker nu met de crisis is dat belangrijk. Iedereen heeft immers geld nodig. De winnaars krijgen ook psychologische hulp van ons als ze dat wensen. Winnaars die echt crashen, hebben we nog niet gehad."

Greet Wouters

Foto W&F

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio