Man vrijgelaten op voorwaarde dat hij geen Red Bull meer drinkt

De Brugse raadkamer heeft beslist om Alex J.(52) onder strenge voorwaarden vrij te laten. De Gistelnaar mag onder andere de energiedrank Red Bull niet meer drinken. Eind december maakte hij zich schuldig aan ernstige verkeersagressie. Hij was ook heel agressief bij zijn arrestatie.

mceulemans

Aan het begin van zijn dolle tocht trok Alex J. met een vuurwapen naar zijn ex-werkgever in Torhout. Maar die was daar op dat moment niet aanwezig. Daarna veroorzaakte hij even verderop een verkeersongeval. Hij deelde ook enkele rake klappen uit aan de chauffeur. Bovendien zette hij de man nog een slagersmes op de keel.

Agenten geslagen

Ook tijdens zijn arrestatie liet de Gistelnaar zich niet onbetuigd. Twee agenten waren door de klappen van J. een tijdje arbeidsongeschikt. De raadkamer besliste om de man onder strenge voorwaarden vrij te laten. Zijn advocaat Mathieu Langerock beseft dat zijn cliënt kampt met een ernstig agressieprobleem.

"Daartegen moet hij stipt zijn medicatie nemen", vertelt meester Langerock. "Hij mag ook geen Red Bull meer drinken. Op het moment van de feiten had hij die energiedrank gedronken én nam hij zijn medicatie niet."

"Red Bull onschadelijk"

Alle gezondheidsorganisaties ter wereld bevestigen unaniem dat de drank onschadelijk is en in alle veiligheid gedronken kan worden. Met dat statement reageert "Een blikje Red Bull Energy Drink bevat 80 milligram cafeïne, wat overeenstemt met het cafeïnegehalte in een kop koffie."

Of het om een overdaad of een tekort aan kalmeringsmedicatie gaat, is volgens de advocaat niet duidelijk. Wat voor hem wél duidelijk is: "De rechter heeft gezegd, dat mijn cliënt vrij mag, op voorwaarde dat hij nooit meer de combinatie van Red Bull drank met medicijnen inneemt. Voorts moet mijn cliënt de instructies van zijn arts stipt opvolgen." Volgens de advocaat zal Alex J. zich aan deze voorwaarden houden.

Belga Archieffoto

MEER OVER Gistel