Twee gewonden bij zware schouwbrand

De bewoners van een huis in de Nolsebaan krijgen onderdak aangeboden van het OCMW van Essen na een schoorsteenbrand in de nacht van dinsdag op woensdag. De bovenverdieping van de woning raakte zwaar beschadigd.

jatimmermans

De brandweer van Essen kreeg rond 3 uur in de nacht een melding van een brand in de Nolsebaan. De bewoners werden zelf wakker door de brand en waarschuwden de spuitgasten. Het ging om een schoorsteenbrand die de gehele bovenverdieping van het pand zwaar beschadigde. De twee aanwezige bewoners, een koppel van middelbare leeftijd, werden met lichte verwondingen naar het AZ Klina in Brasschaat gevoerd. De vrouw was bevangen door de rook, de man had brandwonden aan de arm en het hoofd.

Opvang

Het dak van de woning is zwaar beschadigd door de brand en het gelijkvloers heeft veel waterschade geleden. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar en de gemeente moest opvang voorzien. Het OCMW stelde hiervoor een doorgangswoning in Huize Calmeyn ter beschikking. De woningen in het voormalige klooster van Sint Michaël op de Moerkantsebaan zijn door het OCMW speciaal ingericht voor tijdelijke opvang met een termijn van vier maanden.

"In Huize Calmeyn verblijven mensen in noodsituaties. Er zijn altijd kamers ter beschikking voor dringende opvang voor bewoners in onze eigen gemeente", zegt OCMW-voorzitter Imelda Schrauwen. "Dat kan allerlei redenen hebben, zoals nu dus een woningbrand. Hier kunnen de mensen vier maanden verblijven, met een eventuele verlenging van nog eens vier maanden, tot ze alles weer geregeld en onder controle hebben. Het is dus een overgangsfase."

SARE/MaTi

Foto W&FMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio